Valuta: EUR  SEK 

Villkor, Cookies & GDPR

Juridiska Avtal

 

KÖPVILLKOR

Allmänt 

Onlinebutikens sortiment består endast av begagnade varor som säljes i befintligt skick. Detta innebär att föremålen har ett individuellt och naturligt bruks- och åldersslitage och kan därför inte förväntas vara i nyskick. Har du frågor,  eller är osäker på ett föremåls skick, vänligen kontakta oss innan beställningen för mer information och fler bilder.

Priser

I alla priser ingår moms med 0 % (vinstmarginalbeskattning tillämpas vid handel med begagnade varor). Det tillkommer en fraktkostnad på angivna priser som visas i kassan. Inga övriga administrativa avgifter tillkommer.

Betalning

Betalning görs direkt i onlinebutiken med Swish eller PayPal. Väljer du att avhämta din vara så sker betalningen med Swish eller kontant vid leveranstillfället. Beställningar som inte betalas inom 24 timmar kommer att makuleras (gäller ej avhämtning).

Leveransvillkor

När vi mottagit er betalning så skickas varan normalt inom 1-5 arbetsdagar. Köparen står för fraktkostnaden som visas i kassan. Vid storhelger och semestertider kan det dröja något längre, men i så fall meddelas du via email. 

Vid beställning av en mängd produkter, där varorna inte kan packas i samma paket som ryms inom postens mått och viktgränser för postpaket "Large" (där paketes längd+bredd+höjd är max 110 cm och paketets vikt är max 5 kg), då kommer varorna att delas upp i fler paket och ytterligare fraktavgifter tillkommer som debiteras kunden. Vid beställningar som behöver delas upp i flera paket så kommer vi att kontakta er innan leverans för ert godkännande av ytterligare fraktkostnader eller om ni istället önskar få beställningen ändrad eller anullerad.

Observera att retroAdesign.se inte tar något ansvar för eventuella skador som uppstår till följd av transportföretagets hantering. Om ett paket visar sig vara skadat, gör då omedelbart en skadeanmälan direkt till det transportföretag som levererat varan.

Köptrygghet

Du har full ångerrätt inom 14 dagar från den dag du hämtat paketet på ditt utlämningsställe. Vi godkänner alla returer med följande nedanstående villkor:

  1. att varan återlämnas i samma skick som du mottagit den
  2. att varan packas väl så att skador inte uppstår vid återtransporten  
  3. att du som köpare står för din returfraktkostnad
  4. att du kontaktar oss via email eller telefon innan varan återsänds till oss, samt lämnar uppgifter på Swish,  clearing- samt kontonummer för återbetalning.

När varan är returnerad och har kommit oss tillhanda så betalas pengarna för varan (exklusive fraktkostnaden) tillbaka till dig inom 7 dagar.

 

COOKIES

retroAdesign.se använder sig av cookies. En cookie är en liten textfil som sparas på din dator och används för att skapa en bättre användarupplevelse och för att ge besökaren tillgång till olika funktioner. En cookie kan inte förstöra information på din dator eller identifiera dig personligen. Endast den webbläsare som du använder för att besöka sidan registreras. Cookies kan också användas för att samla in statistik över besökarna. Denna webbplats använder sig av Google Analytics-cookies.

Att inte acceptera cookies i din webbläsare innebär att mycket av funktionaliteten på sidorna inte kommer att fungera.

Användarupplevelsen påverkas negativt eftersom webbplatsen tolkar det som att det är en helt ny besökare för varje sidladdning!

Om du inte vill acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas.

Läs hjälptexten till din webbläsare för mer information samt om hur du raderar cookies.

 

Hantering av personuppgifter

När du gör en beställning i webbutiken så innebär det att du godkänner att vi lagrar de personuppgifter vi behöver för att kunna hantera och fullfölja din beställning. Den information som du lämnar ifrån dig i onlinebutiken kommer att behandlas med största respekt och vi efterfrågar endast de personuppgifter som krävs för att kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig.

Som kund kan du begära utdrag, ändring eller radering av dina personuppgifter

Vi garanterar att användarens personuppgifter hanteras och lagras i enlighet med GDPR (General Data Protection Regulation) som är den nya dataskyddsförordningen som ersätter Personuppgiftslagen (PuL).

retroAdesign.se lagrar följande personuppgifter om våra kunder:

  • Personuppgifter som lagras vid skapande av konto eller beställning för privatperson: Förnamn, Efternamn, E-mail, Telefonnummer, Adress, Postnummer, Stad, Land, IP-adress.